Topplaat van de week:

Mayke Vanes - Nooit zal ik vergeten

Interview met Danny de Roover op 7 juli ts 12.00 en 13.00

 

Interview met Geert Denna op 14 juli ts 12.00 en 13.00

 

Interview met Kian Derry op 21 juli ts 12.00 en 13.00

 

 

Blijf het volgen via de site en facebook Radio Melinda - Studio Mike en like onze pagina.

Schlager-zanger Jürgen Marcus (69) overleden

 

 

Jürgen Marcus is vlak voor zijn zeventigste verjaardag overleden. De schlagerzanger stierf half mei in München, liet zijn partner en manager dinsdag weten aan het Duitse persagentschap DPA.

Marcus, op 6 juni 1948 geboren als Jürgen Beumer, scoorde hits als Ein Festival Der Liebe en Eine Neue Liebe Ist Wie Ein Neues Leben.

 

"Met bezwaard hart laat ik weten dat Jürgen Marcus zijn strijd tegen de chronische longziekte COPD heeft verloren", verklaarde Marcus' partner en manager Nikolaus Fischer. De schlagerzanger leed sinds 2002 aan COPD. Vorig jaar april maakte Marcus bekend nooit meer op te treden wegens zijn gezondheidsproblemen.

 

"Het was zijn uitdrukkelijke wens om in besloten kring begraven te worden", zei Fischer, die twintig jaar samen was met de zanger. Hij vroeg verder om privacy om "in deze moeilijke tijd in alle rust te kunnen rouwen".

Interviews & nieuwtjes

De man achter Concerto voor jou Natascha Johan Stollz is vandaag 3 april 2018 overleden. We moeten afscheid nemen van een groot man in showbizzwereld . Veel sterkte aan de Familie

De Vlaamse acteur Frank Aendenboom is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwacht overleden in zijn slaap.

 

Dat meldt zijn kleindochter zaterdagavond. Hij werd 76 jaar.

Aendenboom draaide meer dan vijftig jaar mee in de Vlaamse showbizz en is onder meer bekend van zijn rollen in de jeugdreeksen ‘Johan en de Alverman’ (1965) en ‘Dirk van Haveskerke’ (1978), maar meer recent was hij te zien in onder meer ‘Lili en Marleen’ (1994-2010), ‘Matroesjka’s’ (2005) en ‘Crimi Clowns’ (2012). Daarnaast verscheen hij ook in meer dan veertig films, waaronder ‘De leeuw van Vlaanderen’ (1985), ‘Hector’ (1987), ‘Blueberry Hill’ (1989) en ‘Frits & Freddy’ (2010).

Theater- en tv-acteur Bernard Verheyden is op 79-jarige leeftijd overleden. Verheyden verwierf vooral bekendheid door zijn rol als Bompa Lawijt in de VTM-serie ‘Chez Bompa Lawijt’, die in de jaren 90 op tv liep.

Bernard Verheyden speelde vanaf 1994 zestig afleveringen lang Bompa Lawijt in ‘Chez Bompa Lawijt’, een komische televisiereeks bedacht door Ruud De Ridder en uitgezonden op VTM. Daarnaast was de Antwerpse acteur ook één van de vaste panelleden in het moppenprogramma HT&D. Ook voor ‘Chez Bompa Lawijt’ speelde Verheyden al tientallen rollen in programma’s en reeksen van de toenmalige BRT. In ‘Wij, Heren van Zichem’ gaf hij gestalte aan de rol van Sepke.

 

Collega-acteur Sven De Ridder reageert aangeslagen op het nieuws. “RIP, lieve televisie-papa”, schrijft hij. “Ik heb zo veel van je geleerd. Als Benny in Bompa Lawijt was je mijn vader Albert. Je timing, je lach, je luide stem, je twinkel in de ogen, je robuust karakter, je gouden hart, je humor maar ook je koppigheid.”