Topplaat van de week:

Thom Craane - Dansen

Blijf het volgen op de site en facebook Radio Melinda - Studio Mike en like onze pagina.

Interviews & nieuwtjes

Oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen overleden in een ziekenhuis in de Zwitserse hoofdstad Bern.

 

 

De Ghanees leidde de VN twee termijnen, van 1997 tot en met 2006. In 2001 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met de VN, voor zijn humanitair werk. Annan werd 80 jaar.

Kofi Annan werd op 8 april 1938 geboren in het Ghanese Kumasi. Zijn tweelingzus Efua Atta stierf in 1991. Annan begon in 1958 aan zijn studies Economie, die hij in 1962 zou afronden aan het Institut universitaire des hautes études internationales in Genève. Later behaalde hij nog een master in het Management aan het befaamde Massachusetts Institute of Technology (1971-’72).

 

 

 

Queen of Soul Aretha Franklin is vandaag overleden.

 

 

Ze vocht al jaren tegen kanker en was al enkele dagen ernstig ziek. Franklin werd 76 jaar.

De zangeres scoorde wereldhits met nummers als ‘Respect’ en ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’. Ze stierf in haar eigen huis, in Detroit, waar ze verzorgd werd door een thuisverpleegster. Haar familie en meest hechte vrienden waren bij haar toen ze het leven liet.

 

De laatste jaren was ze erg zwak, en trad ze nog maar zelden live op. Haar laatste performance dateert van november vorig jaar, op het AMFAR evenement van Elton John.

 

Franklin werd geboren in 1942. Ze begon met zingen in de kerk van haar vader, en maakte zo veel indruk als Gospel-zangeres dat ze in de jaren ,60 een platencontract van Columbia kreeg aangeboden.

Schlager-zanger Jürgen Marcus (69) overleden

 

 

Jürgen Marcus is vlak voor zijn zeventigste verjaardag overleden. De schlagerzanger stierf half mei in München, liet zijn partner en manager dinsdag weten aan het Duitse persagentschap DPA.

Marcus, op 6 juni 1948 geboren als Jürgen Beumer, scoorde hits als Ein Festival Der Liebe en Eine Neue Liebe Ist Wie Ein Neues Leben.

 

"Met bezwaard hart laat ik weten dat Jürgen Marcus zijn strijd tegen de chronische longziekte COPD heeft verloren", verklaarde Marcus' partner en manager Nikolaus Fischer. De schlagerzanger leed sinds 2002 aan COPD. Vorig jaar april maakte Marcus bekend nooit meer op te treden wegens zijn gezondheidsproblemen.

 

"Het was zijn uitdrukkelijke wens om in besloten kring begraven te worden", zei Fischer, die twintig jaar samen was met de zanger. Hij vroeg verder om privacy om "in deze moeilijke tijd in alle rust te kunnen rouwen".

De man achter Concerto voor jou Natascha Johan Stollz is vandaag 3 april 2018 overleden. We moeten afscheid nemen van een groot man in showbizzwereld . Veel sterkte aan de Familie