Nieuws

 

 

KORTNIEUWS

Onze Radio Melinda voorzitter Chris Schoutteet huwde op 18 augustus 2018 met Steffie Devisscher.

 

Namens de volledige Melinda ploeg wensen wij 'Chris & Steffie' een gelukkig leven samen met hun kinderen Aénas, Eògan en Odinn.

Queen of Soul Aretha Franklin is overleden op 16 augustus 2018.

 

Ze vocht al jaren tegen kanker en was al enkele dagen ernstig ziek. Franklin werd 76 jaar.

De zangeres scoorde wereldhits met nummers als ‘Respect’ en ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’. Ze stierf in haar eigen huis, in Detroit, waar ze verzorgd werd door een thuisverpleegster. Haar familie en meest hechte vrienden waren bij haar toen ze het leven liet.

 

De laatste jaren was ze erg zwak, en trad ze nog maar zelden live op. Haar laatste performance dateert van november vorig jaar, op het AMFAR evenement van Elton John.

Franklin werd geboren in 1942. Ze begon met zingen in de kerk van haar vader, en maakte zo veel indruk als Gospel-zangeres dat ze in de jaren ,60 een platencontract van Columbia kreeg aangeboden.

Radio Melinda nodigt iedereen uit op 'Radio Melinda Schlagert' zaterdag 20 oktober 2018 in Garage Schoutteet, Zandvoordestraat 469 te Oostende.

 

Aanvang 14 u, deuren open om 13u.

 

Kaartverkoop bij Garage Schouteet of telefonisch te bestellen op het nummer:

 

 

0476 41 17 12

Oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is op 18 augustus 2018 in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen overleden in een ziekenhuis in de Zwitserse hoofdstad Bern.

 

De Ghanees leidde de VN twee termijnen, van 1997 tot en met 2006. In 2001 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met de VN, voor zijn humanitair werk. Annan werd 80 jaar.

 

Kofi Annan werd op 8 april 1938 geboren in het Ghanese Kumasi. Zijn tweelingzus Efua Atta stierf in 1991. Annan begon in 1958 aan zijn studies Economie, die hij in 1962 zou afronden aan het Institut universitaire des hautes études internationales in Genève. Later behaalde hij nog een master in het Management aan het befaamde Massachusetts Institute of Technology (1971-’72).

Zanger Tim Visterin, vooral bekend van het kinderliedje “De Vogel”, is overleden. Dat meldt de openbare omroep VRT. Visterin werd op 13 november 1940 in Antwerpen geboren. In 1970 brak hij door met een vertaling van “Dites-Moi, Monsieur” van de Franse zanger Jean-Claude Darnal. Het liedje met als bekendste zin “Ach meneer een mooie vogel wil ik zijn, met sterke vleugels alstublieft meneer Merlijn” werd een Vlaamse klassieker. Leuk weetje: in het Mechelse OLV-knapenkoor dat aan het nummer meewerkte, zongen op dat moment ook weerman Frank Deboosere, radiomaker Pat Donnez en gitarist Eric Melaerts mee.

De zangcarrière van de Antwerpenaar duurde niet lang en Visterin ging zich al snel bezighouden met de zakelijke kant van de muziekbusiness. In de jaren zeventig verhuisde hij naar de Verenigde Staten, maar keerde in 1991 terug naar Vlaanderen.

Hij overleed 28 augustus op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van een infarct, aldus de openbare omroep.

De man achter Concerto voor jou Natascha Johan Stollz is op 3 april 2018 overleden. Joannes Stolle (de echte naam van Stollz) was de componist van ‘Verlangen’, het lied waarmee Anneke Soetaert deelnam aan Canzonissima op de toenmalige BRT.

 

Eén van zijn grootste successen is ‘Concerto voor Natasha’, goed voor 180.000 verkochte platen. De Duitse versie van het nummer ging maar liefst 500.000 keer over de toonbank. Stollz was een tijdlang huispianist van het beroemde Hotel Bel Air in Beverely Hills en trad privé op voor Elizabeth Taylor en Richard Burton.

 

In totaal verkocht Stollz 1,1 miljoen platen. Hij staat daarmee op 74e plaats van bestverkochte Belgische artiesten aller tijden. In mei 2017 ontving de stad Eeklo Johan Stollz nog op het stadhuis waar hij een Stadsmedaille overhandigd kreeg. Dat is de hoogste eer die de stad aan iemand kan toekennen.

 

Een heel grote meneer is van ons heen gegaan

 

Zangeres Anneke Grönloh is in haar woonplaats in Frankrijk op 76-jarige leeftijd overleden. Volgens haar management was ze de bestverkopende zangeres in Nederland. Haar grootste hits waren ‘Brandend Zand’, ‘Soerabaja’ en ‘Paradiso’. Wereldwijd verkocht ze 30 miljoen platen.

Grönloh (geboren in 1942 in Nederlands-Indië) had ook veel succes in Duitsland, het voormalige Joegoslavië en het Verre Oosten. Vaak trad ze op in Indonesië. Begin jaren zestig werd ze een waar popidool met veel nummer één hits op rij. In 1964 deed ze mee aan het Eurovisie Songfestival, met het liedje ‘Jij bent mijn leven’. In de jaren zeventig legde ze zich vooral toe op luisterliedjes en jazz. Ook speelde ze in de Sleeswijk Revue, en in de theaterprogramma’s van Ramses Shaffy, Rudi Carrell en cabaretgroep Purper.

 

Op maatschappelijk gebied maakte Grönloh zich druk over het taboe rond aids. Ze gaf een aantal benefietconcerten om de ziekte onder de aandacht te brengen. Het maakte haar net als Willeke Alberti en de Zangeres zonder Naam geliefd bij homo’s.

 

Afscheid

In 2016 kreeg de zangeres twee longembolieën en sindsdien was ze afhankelijk van een zuurstofapparaat. Halverwege vorig jaar besloot ze te stoppen met haar carrière en nam ze afscheid van haar publiek.

 

De zangeres was officier in de Orde van Oranje-Nassau. President Megawati Sukarnoputri benoemde haar tot Cultureel Ambassadrice van Indonesië. Het besloten afscheid zal plaatsvinden in familiekring in Frankrijk. Later volgt een herdenking in Nederland.