Topplaat van de week:

Gino Verano - Betoverd door jou

 

Kom eens kijkje nemen naar het tabblad

Vlaamse top 100.

 

Nederlandstalige top 100

 

De Amerikaanse gospelzanger Edwin Hawkins is gisteren op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Pleasanton in Californië overleden.

 

Hawkins was een van de belangrijke producers van de gospelmuziek en had in 1969 een grote hit met het nummer ‘Oh Happy’ Day. Hij leed aan alvleesklierkanker. Hawkins schreef en produceerde gospelmuziek, muziek met religieuze teksten die vooral in de kerk te horen was. Na het succes van ‘Oh Happy Day’, dat in Nederland twee weken op nummer 1 stond, zongen de Edwin Hawkins Singers een jaar later als achtergrondkoor in de hit ‘Lay Down (Candles in the Rain)’ van Melanie. Ook dat nummer voerde in 1970 twee weken de hitlijst aan in Nederland.

Dolores O’Riordan, de zangeres van Ierse band ‘The Cranberries’, is op 46-jarige leeftijd overleden.

 

Dat meldt Reuters. De band scoorde met ‘Zombie’ een monsterhit.

De 46-jarige zangeres was in Londen voor een korte opnamesessie. “Er zijn voorlopig geen verdere details en de familie heeft om privacy verzocht”, aldus haar management. De politie werd maandagochtend omstreeks 9 uur opgeroepen voor een overlijden in een hotel in Westminster. Toen ze daar aankwamen, konden ze enkel het overlijden van O’Riordan vaststellen.

 

 

 

De slechtziende comédienne Lies Lefever is afgelopen nacht dood in haar woning aangetroffen.

 

Ze was 37. Haar man vond haar in de keuken. Alles wijst op een ongeval. Het parket onderzoekt de zaak.

Lies woonde met haar man en twee kinderen in Asse. Ze werd vooral bekend bij het grote publiek toen ze het voorprogramma van een van Philippe Geubels’ zaalshows mocht verzorgen. Volgende maand zou ze 38 jaar worden. Tot ze afgelopen nacht in haar eigen huis levenloos gevonden werd door haar man. “Het parket stelde een wetsdokter aan om de precieze oorzaak van het overlijden te kennen”, zegt parketwoordvoerster Sabine Lievens. “Voorlopig wijst niets op kwaad opzet. Er wordt wel nog een autopsie uitgevoerd op het lichaam, aangezien het om een jonge vrouw gaat en de exacte oorzaak van het overlijden nog niet kon worden bepaald.”

Ze stonden de voorbije jaren tot 150 keer per jaar op het podium en sierden vaak de Vlaamse hitlijsten, maar Sugarfree is niet meer.

 

Zangeressen Gildy Florus en Nathalie Prins raakten de voorbije weken in een immense ruzie verwikkeld en wensen het podium niet meer te delen.

“Het was echt onhoudbaar geworden. Daarom heb ik er met onmiddellijke ingang de stekker uitgetrokken.” Manager Dennie Damaro zucht. Sinds de zomer van 2011 beleefde hij toptijden met zijn damesformatie. Sugarfree stond gemiddeld meer dan 100 keer per jaar op het podium. In 2015 zelfs nog 150 keer. Bovendien was de groep ten tijde van ‘Tien Om Te Zien’ erg graag gezien en scoorden ze een ‘Nummer 1’-hit met ‘De wind fluistert jouw naam’.

 

Nu zijn ze onherroepelijk opgedoekt.

In Parijs is zondagmorgen de Franse zangeres France Gall overleden aan de gevolgen van kanker. Dat melden Franse media. Ze werd 70 jaar.

 

'Er zijn woorden die we nooit willen uitspreken. France Gall is naar het "witte paradijs" vertrokken op 7 januari, nadat ze twee jaar, discreet en waardig, gevochten heeft tegen de gevolgen van kanker", aldus de woordvoerder van de zangeres, Geneviève Salama. Met het "witte paradijs" verwijst de woordvoerster naar "le paradis blanc" van Michel Berger.

 

France Gall (de artiestennaam van Isabelle Gall) nam in 1963 op 15-jarige leeftijd haar eerste single Ne sois pas si bête op, een nummer dat meteen een hit werd in Frankrijk. In 1965 ging ze voor Luxemburg naar het Eurovisiesongfestival dat ze won met Poupée de cire, poupée de son, een nummer geschreven door Serge Gainsbourg. Door haar overwinning raakte ze ook internationaal bekend.

Interviews & nieuwtjes

Eigenlijk ben ik een echte “globetrotter”, een “gipsy”…overal en nergens thuis...

Ik woonde in Spanje, Duitsland en Frankrijk en op verschillende plaatsen in ons Vlaamse land.

Als entertainer op cruiseschepen bezocht ik meer dan 150 landen. Artistiek heeft men me nooit in een bepaald “vakje” kunnen steken. Ik heb me nooit willen beperken tot een bepaald genre: “big band”, “revue”, het ernstige of frivole “chanson”, “entertainment” voor een internationaal publiek, een gezellige seniorenshow met sketches en populaire liedjes… ik breng het allemaal met liefde en plezier!

 

 

Dit zijn de enige en echte woorden van Lia linda en binnenkort mogen wij haar welkom heten bij Radio Melinda voor een interview.