Topplaat van de week:

Freddy Davis - Zomerliefde aan het strand

De man achter Concerto voor jou Natascha Johan Stollz is vandaag 3 april 2018 overleden. We moeten afscheid nemen van een groot man in showbizzwereld . Veel sterkte aan de Familie

De Vlaamse acteur Frank Aendenboom is in de nacht van vrijdag op zaterdag onverwacht overleden in zijn slaap.

 

Dat meldt zijn kleindochter zaterdagavond. Hij werd 76 jaar.

Aendenboom draaide meer dan vijftig jaar mee in de Vlaamse showbizz en is onder meer bekend van zijn rollen in de jeugdreeksen ‘Johan en de Alverman’ (1965) en ‘Dirk van Haveskerke’ (1978), maar meer recent was hij te zien in onder meer ‘Lili en Marleen’ (1994-2010), ‘Matroesjka’s’ (2005) en ‘Crimi Clowns’ (2012). Daarnaast verscheen hij ook in meer dan veertig films, waaronder ‘De leeuw van Vlaanderen’ (1985), ‘Hector’ (1987), ‘Blueberry Hill’ (1989) en ‘Frits & Freddy’ (2010).

Theater- en tv-acteur Bernard Verheyden is op 79-jarige leeftijd overleden. Verheyden verwierf vooral bekendheid door zijn rol als Bompa Lawijt in de VTM-serie ‘Chez Bompa Lawijt’, die in de jaren 90 op tv liep.

Bernard Verheyden speelde vanaf 1994 zestig afleveringen lang Bompa Lawijt in ‘Chez Bompa Lawijt’, een komische televisiereeks bedacht door Ruud De Ridder en uitgezonden op VTM. Daarnaast was de Antwerpse acteur ook één van de vaste panelleden in het moppenprogramma HT&D. Ook voor ‘Chez Bompa Lawijt’ speelde Verheyden al tientallen rollen in programma’s en reeksen van de toenmalige BRT. In ‘Wij, Heren van Zichem’ gaf hij gestalte aan de rol van Sepke.

 

Collega-acteur Sven De Ridder reageert aangeslagen op het nieuws. “RIP, lieve televisie-papa”, schrijft hij. “Ik heb zo veel van je geleerd. Als Benny in Bompa Lawijt was je mijn vader Albert. Je timing, je lach, je luide stem, je twinkel in de ogen, je robuust karakter, je gouden hart, je humor maar ook je koppigheid.”

Voormalig Nederlands televisiepresentatrice Mies Bouwman is op 88-jarige leeftijd overleden. Bouwman was onder meer bekend van het televisieprogramma In de Hoofdrol en Eén van de acht. Dat bevestigt de familie.

RTL Boulevard sprak met een woordvoerder van de familie. “Ze was niet ziek, maar wel wat grieperig en daarvoor is ze naar het ziekenhuis gegaan. Daarna mocht ze weer naar huis. Haar familie was bij haar toen ze haar laatste adem uitblies.”

 

De televisiester werd omroepster van de allereerste televisieavond van de KRO op 16 oktober 1951. Ze opende haar uitzending vaak met de woorden ′Dag lieve mensen’.

 

Bouwman presenteerde ook 25 jaar de intocht van Sinterklaas in Nederlands. In 1993 werd zij door koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Rita Deneve is overleden op 73-jarige leeftijd.

 

Dat liet haar familie weten via Facebook en wordt ook bevestigd in de Mechelse Catharinaparochie. De Vlaamse zangeres is vooral bekend van het nummer ‘De allereerste keer’

 

Deneve begon haar carrière in 1961. Vier jaar later won ze het talentenjachtprogramma ‘Ontdek de ster’. Ze stond ook verschillende keren in de Belgische finale voor het Eurovisiesongfestival. Maar het was toch vooral dankzij haar hit ‘De allereerste keer’ dat ze bekend werd. Dat nummer is een cover van ‘Giramondo’ van de Italiaanse zanger Nicola di Bari.

 

Ze scoorde daarnaast een reeks hits in Vlaanderen zoals ‘Juanita Jones’ (1968), ‘Olé Oké / Op een zomerdag’ (1969), ‘Dans de hele nacht’ (1969), ‘Aan ‘t Meer van Lugano’ (1970), ‘Het vuur van de liefde’ (1971) en ‘Zonder jou’ (1971).

 

Naast zangeres was Deneve ook actrice. Zo speelde ze een gastrol in de televisiereeks ‘Slisse & Cesar’ en in de VRT-reeks ‘Postbus X’.

Interviews & nieuwtjes

Binnenkort interviews met Tamara en Tom Davis en Wally mckey. Blijf het volgen via de site en facebook Radio Melinda - Studio Mike en like onze pagina.

Het interview met Marco Rossi te beluisteren bij Radio Melinda aanstaande Zaterdag 19 mei 2018 tussen 12 u en 13 u.