Rita Deneve is overleden op 73-jarige leeftijd.

 

Dat liet haar familie weten via Facebook en wordt ook bevestigd in de Mechelse Catharinaparochie. De Vlaamse zangeres is vooral bekend van het nummer ‘De allereerste keer’

 

Deneve begon haar carrière in 1961. Vier jaar later won ze het talentenjachtprogramma ‘Ontdek de ster’. Ze stond ook verschillende keren in de Belgische finale voor het Eurovisiesongfestival. Maar het was toch vooral dankzij haar hit ‘De allereerste keer’ dat ze bekend werd. Dat nummer is een cover van ‘Giramondo’ van de Italiaanse zanger Nicola di Bari.

 

Ze scoorde daarnaast een reeks hits in Vlaanderen zoals ‘Juanita Jones’ (1968), ‘Olé Oké / Op een zomerdag’ (1969), ‘Dans de hele nacht’ (1969), ‘Aan ‘t Meer van Lugano’ (1970), ‘Het vuur van de liefde’ (1971) en ‘Zonder jou’ (1971).

 

Naast zangeres was Deneve ook actrice. Zo speelde ze een gastrol in de televisiereeks ‘Slisse & Cesar’ en in de VRT-reeks ‘Postbus X’.

In het Imeldaziekenhuis van Bonheiden is de legendarische omroepster en tv-presentatrice Tante Terry op 86-jarige leeftijd overleden. Ze presenteerde in de jaren 60 en 70 ‘Klein, klein kleutertje’ op de toenmalige BRT.

 

Nadien werkte ze nog voor VTM. Tante Terry was ook actief als presentatrice van modeshows en deed optredens voor bejaarden.

Terry Van Ginderen heette eigenlijk Esther Verbeeck en volgde een opleiding tot stenodactylo, in vier talen, en hulpboekhoudster. Na haar studies huwde ze met Antwerp-voetballer Jos Van Ginderen.

 

Haar bekende voornaam Terry kreeg ze destijds van de toenmalige tv-directie. Die vond Esther te Frans klinken en koos voor Terry. Zo heette ook het hoofdpersonage in ‘On the waterfront’, de allereerste film die Esther moest aankondigen. Samen met Paula Semer en Nora Steyaert was zij in de jaren vijftig een van de pioniers bij de NIR. Bij de toenmalige openbare omroep maakte zij vanaf 1954 deel uit van de eerste lichting omroepsters.

De Amerikaanse gospelzanger Edwin Hawkins is gisteren op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Pleasanton in Californië overleden.

 

Hawkins was een van de belangrijke producers van de gospelmuziek en had in 1969 een grote hit met het nummer ‘Oh Happy’ Day. Hij leed aan alvleesklierkanker. Hawkins schreef en produceerde gospelmuziek, muziek met religieuze teksten die vooral in de kerk te horen was. Na het succes van ‘Oh Happy Day’, dat in Nederland twee weken op nummer 1 stond, zongen de Edwin Hawkins Singers een jaar later als achtergrondkoor in de hit ‘Lay Down (Candles in the Rain)’ van Melanie. Ook dat nummer voerde in 1970 twee weken de hitlijst aan in Nederland.

Dolores O’Riordan, de zangeres van Ierse band ‘The Cranberries’, is op 46-jarige leeftijd overleden.

 

Dat meldt Reuters. De band scoorde met ‘Zombie’ een monsterhit.

De 46-jarige zangeres was in Londen voor een korte opnamesessie. “Er zijn voorlopig geen verdere details en de familie heeft om privacy verzocht”, aldus haar management. De politie werd maandagochtend omstreeks 9 uur opgeroepen voor een overlijden in een hotel in Westminster. Toen ze daar aankwamen, konden ze enkel het overlijden van O’Riordan vaststellen.

 

 

 

De slechtziende comédienne Lies Lefever is afgelopen nacht dood in haar woning aangetroffen.

 

Ze was 37. Haar man vond haar in de keuken. Alles wijst op een ongeval. Het parket onderzoekt de zaak.

Lies woonde met haar man en twee kinderen in Asse. Ze werd vooral bekend bij het grote publiek toen ze het voorprogramma van een van Philippe Geubels’ zaalshows mocht verzorgen. Volgende maand zou ze 38 jaar worden. Tot ze afgelopen nacht in haar eigen huis levenloos gevonden werd door haar man. “Het parket stelde een wetsdokter aan om de precieze oorzaak van het overlijden te kennen”, zegt parketwoordvoerster Sabine Lievens. “Voorlopig wijst niets op kwaad opzet. Er wordt wel nog een autopsie uitgevoerd op het lichaam, aangezien het om een jonge vrouw gaat en de exacte oorzaak van het overlijden nog niet kon worden bepaald.”

Curverkes - Ruim op met Carnaval

 

Topplaat van de week:

Interviews & nieuwtjes

We hebben haar eindelijk mogen verwelkomen in onze Studio's van Radio Melinda. De enige en echte vrouw achter de Vlaamse Boeremeid Lia Linda. Het interview samen met haar man Max is te horen zaterdag 3 februari tussen 12 en 13 uur