NieuwsKORTNIEUWS

Als benefiet voor Radio Melinda FM vindt op 20 oktober een groot schlagerfeest plaats in Garage Schoutteet in Oostende. Ronkende namen zoals Danny Fabry en Steve Tielens komen er optreden. “Onze tweede frequentie kost handenvol geld. We rekenen op de luisteraars om ons te steunen”, zegt voorzitter Chris Schoutteet. Door een wetswijziging zijn vrije zenders zoals Melinda FM verplicht om uit te zenden via een tweede frequentie. “Tegen het einde van dit jaar is Melinda FM te horen op de frequentie 107.2”, vertelt Chris Schoutteet trots. “De tweede frequentie brengt grote investeringen met zich mee, die tot 15.000 euro oplopen. “Daarom organiseren we een benefiet. We rekenen op onze vele luisteraars.” Chris is de kleinzoon van Gentiel Schoutteet en Lisette Ryckeman, die in 1979 Radio Melinda oprichtten als piratenzender in Snaaskerke.  De studio huisde meer dan dertig jaar lang in de bekende stacaravan langs de Kromme Elleboog in Leffinge. In het voorjaar kwam daar verandering in. De studio verhuisde naar de eerste verdieping van de CGS Car Cleaning. De carwash, die naast de caravan ligt, is eigendom van Chris. “Het was tijd voor vernieuwing”, zegt Chris. “Ik wilde het levenswerk van mijn grootouders in ere houden. Toen ik bezig was met de plannen voor de carwash op het terrein in de Kromme Elleboog, was ik aan mijzelf verplicht om een studio voor Radio Melinda te voorzien. We zouden de radio tegelijkertijd een niveau hoger tillen”, zegt voorzitter Chris. Hij hield woord. De zendkwaliteit van Radio Melinda is inmiddels een pak beter.

 De Nederlandse zanger Johnny Lion, die in 1965 een grote hit scoorde met het nummer Sophietje, is gisteren overleden. Dat heeft zijn collega Rob de Nijs bekendgemaakt op zijn Facebookpagina. De geboren Hagenaar, die in werkelijkheid John van Leeuwarden heette, is 77 jaar oud geworden. Johnny Lion leed de laatste jaren van zijn leven aan Alzheimer en had longkanker met uitzaaiingen. Volgens zijn familie gaf de zanger in zijn laatste levensfase aan niet meer te willen worden behandeld. 

 

Lion, die al jaren in Breda woonde, begon zijn muziekcarrière in 1959. In dat jaar richtte hij samen met een aantal schoolvrienden de band Johnny & His Jewels: een groep die later de naam The Jumping Jewels kreeg. Met The Jumping Jewels, geboetseerd naar het voorbeeld van de werelberoemde Britse zanger Cliff Richard, scoorde de toen nog Hagenaar in 1961 een nummer 1-hit met het nummer Wheels. 

De Britse acteur Clive Swift is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media vanavond. Swift is vooral bekend voor zijn rol van Richard Bucket in de tv-reeks ‘Keeping Up Appearances’ (‘Schone Schijn’).

Volgens een mededeling van de familie is Swift vanmorgen na een korte ziekte thuis overleden, in het bijzijn van familieleden.

 

‘Onslow’ verliest strijd tegen kanker

Swift werd wereldwijd bekend omdat hij in de populaire BBC-reeks ‘Keeping Up Appearances’ de rol van Richard vertolkte, de onderdanige man die lijdzaam de kuren van zijn verwaande echtgenote Hyacinth Bucket (spreek uit: Bouquet) onderging. De reeks, die van 1990 tot 1995 liep, was onder de naam ‘Schone Schijn’ ook in België erg populair.

 

Volgens de gespecialiseerde filmsite IMDb.com was Swift sinds 1961 als acteur in meer dan honderd tv-reeksen of films te zien. Zo dook hij in 1972 in een bijrol op in de Hitchcock-film ‘Frenzy’. In 1981 speelde hij ook mee in ‘Excalibur’. Bovendien speelde hij ook mee in de film ‘Gaston’s War’ (1997) van de Belgische regisseur Robbe De Hert. Hij was voorts als gastacteur te zien in reeksen als ‘Doctor Who’ (2007) en ‘Midsomer Murders’ (2017). 

Willy Willy, de gitarist van The Scabs, is gisterenavond thuis gestorven in het gezelschap van zijn echtgenote en vrienden. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

De gitarist nam vorige week nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst op de MIA’s, samen met zijn collega’s van The Scabs. Willy Lambregt, zoals de gitarist echt heet, speelde het optreden toen vanop een stoel.


In juni 2018 werd er bij hem kanker vastgesteld, al liet Willy Willy nooit weten aan wat hij precies leed. Hij wilde er niet veel over kwijt. “Ik wil binnenkort niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker”, liet hij toen optekenen. “Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking.”

 Hij werd een klein beetje onsterfelijk als Paul Thienpondt in ‘de Collega’s’, maar in de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari overleed diens vertolker Bob Van der Veken op 90-jarige leeftijd. “We wisten beiden dat dit kon gebeuren, maar dat maakt het niet minder erg”, klinkt het bij z’n weduwe Mariette Van Arkkels (87).

“Voor z’n overlijden vertelde Bob me dat hij liever niet teveel ruchtbaarheid aan z’n dood wilde geven”, aldus Mariette. Ja, de dood van Bob is een afscheid van een icoon. Voor mij is het wel eventjes moeilijk. Bob was op 26 september 90 jaar geworden. En we hadden daar al over gesproken, dat je dan ook wel weet dat je niet eeuwig gaat leven. Ook al had hij dat graag gewild.”

Bob Van Der Veken speelde ook in ‘De Witte van Sichem’ en had gastrollen in onder andere ‘Wittekerke’, ‘De Kampioenen’, ‘Spoed’, ‘Lili en Marleen’ en de ‘Kotmadam’. Naast televisie was hij ook nog met theater bezig. Hij was onder meer te zien in het stuk ‘The Red Star Line’ van theater Zeemanshuis.


De Britse zanger en componist Mark Hollis, die in de jaren tachtig furore maakte als voorman van de invloedrijke band Talk Talk, is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat hebben familielid Anthony Costello en verscheidene muzieksites vandaag bekendgemaakt.

Talk Talk had in 1984 een grote hit met ‘Such a Shame’. Andere bekende nummers zijn ‘It’s my Life’ (onder meer gecoverd door No Doubt), ‘Life’s What You Make It’ en ‘Living in Another World’. Het album ‘The Colour of Spring’ (1986) werd alom geprezen en haalde bij onze noorderburen een top 1-notering. De band viel in 1992 uit elkaar. 

Hollis maakte jaren later nog een soloplaat maar trok zich in 1998 terug uit de muziekindustrie.


In meisjeskamers wereldwijd hingen in de jaren 90 posters van ‘Beverly Hills, 90210’-ster Luke Perry. Overal waar ‘Dylan McKay’ kwam, vielen bakvissen flauw. “Ik haat het om een tieneridool te zijn”, zei hij toen al. Pas de laatste jaren volgde hij het pad dat hij echt wilde, met rollen in een Netflix-reeks en de nieuwste Tarantino-film. Perry overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Keith Flint, de frontman van de iconische band The Prodigy, is overleden. Hij werd 49. Flint werd vandaag dood aangetroffen in zijn woning in het Engelse Essex, bevestigt de band. Flint stapte zelf uit het leven. 

Hoewel de politie het overlijden niet als verdacht beschouwt, maakte Liam Howlett, het muzikale brein achter The Prodigy, op Instagram bekend dat Flint zich van het leven heeft beroofd. 

“Het nieuws klopt. Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar onze broer Keith heeft dit weekend zelfmoord gepleegd. Ik ben in shock, kwaad, in de war en mijn hart is gebroken. Rust in vrede, broer.” The Prodigy noemt zijn frontman in een mededeling “een echte pionier, een innovator, een legende”.