NieuwsKORTNIEUWS

Als benefiet voor Radio Melinda FM vindt op 20 oktober een groot schlagerfeest plaats in Garage Schoutteet in Oostende. Ronkende namen zoals Danny Fabry en Steve Tielens komen er optreden. “Onze tweede frequentie kost handenvol geld. We rekenen op de luisteraars om ons te steunen”, zegt voorzitter Chris Schoutteet. Door een wetswijziging zijn vrije zenders zoals Melinda FM verplicht om uit te zenden via een tweede frequentie. “Tegen het einde van dit jaar is Melinda FM te horen op de frequentie 107.2”, vertelt Chris Schoutteet trots. “De tweede frequentie brengt grote investeringen met zich mee, die tot 15.000 euro oplopen. “Daarom organiseren we een benefiet. We rekenen op onze vele luisteraars.” Chris is de kleinzoon van Gentiel Schoutteet en Lisette Ryckeman, die in 1979 Radio Melinda oprichtten als piratenzender in Snaaskerke.  De studio huisde meer dan dertig jaar lang in de bekende stacaravan langs de Kromme Elleboog in Leffinge. In het voorjaar kwam daar verandering in. De studio verhuisde naar de eerste verdieping van de CGS Car Cleaning. De carwash, die naast de caravan ligt, is eigendom van Chris. “Het was tijd voor vernieuwing”, zegt Chris. “Ik wilde het levenswerk van mijn grootouders in ere houden. Toen ik bezig was met de plannen voor de carwash op het terrein in de Kromme Elleboog, was ik aan mijzelf verplicht om een studio voor Radio Melinda te voorzien. We zouden de radio tegelijkertijd een niveau hoger tillen”, zegt voorzitter Chris. Hij hield woord. De zendkwaliteit van Radio Melinda is inmiddels een pak beter.

De Franse zanger, liedjesschrijver en acteur Charles Aznavour is op 94-jarige leeftijd overleden.

Dat bevestigt zijn publicist aan het Franse persbureau AFP. Hij overleed in de nacht van zondag op maandag in zijn woning in het zuiden van Frankrijk.

De zangcarrière van Charles Aznavour zou nooit wat kunnen worden, vonden verschillende Franse recensenten in de jaren veertig. Zijn liedjes waren goed, daar niet van, maar de zanger straalde op het podium niets uit en erger nog: zijn stem was ronduit onaangenaam.

Zoals wel vaker gebeurt op het vlak van kunst en amusement gaapte er echter een kloof tussen de opvattingen van de critici en die van het publiek. Aznavour trok volle zalen, zijn platen werden gretig gekocht en hij groeide uit tot een van de grootste Franse zangers van de twintigste eeuw, die - mede dankzij z’n meertaligheid - wereldwijd roem oogstte.

Jean-Pierre Van Rossem is overleden. Dat meldt VTM Nieuws. De gewezen omstreden politicus, oplichter, excentriekeling en beursgoeroe was 73. Begin deze week moest de man nog met spoed afgevoerd worden met een ambulance van zijn appartement naar het ziekenhuis. Hij stierf in UZ Jette.

Van Rossem overleed in de nacht van donderdag op vrijdag. De doodsoorzaak is voorlopig nog niet gekend. Op Facebook liet Van Rossem op 10 december weten dat hij ernstig ziek was aan de longen.

In november werd Van Rossem nog veroordeeld voor fraude en oplichting. Vorige week en begin deze week zond zender VIER een documentaire uit over de politicus. Daarin vertelde hij nog dat hij niet naar de gevangenis wou en dat hij nog liever zou sterven. Net na de tweede uitzending werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hij moest toen met een ladderwagen uit zijn appartement in Kapelle-op-den-Bos worden gehaald.

Vlaanderen is opnieuw een tv-icoon armer. Gisteren is Walter Capiau (80), de man die ‘Rad van Fortuin’ tot een begrip maakte, overleden. Het ging al enige tijd niet goed met Capiau, die voorbije zomer geconfronteerd werd met ongeneeslijke maagkanker.

“Walter is een vechter, maar ik vrees dat hij deze strijd zal verliezen”, vertelde ex-collega en vriendin Margriet Hermans onlangs nog in Dag Allemaal. Gisteravond reageerde de zangeres kort. “Een groot talent is gestorven”, aldus Margriet. “Ondanks alles wat er de laatste jaren naar boven is gekomen.” Jarenlang was Walter Capiau één van ’s lands populairste tv-presentators. Eerst bij de VRT en later bij VTM was hij het gezicht van legendarische programma’s als ‘Hoger Lager’, ‘Rad Van Fortuin’, ‘Walters Verjaardagsshow’ en ‘De Kinderacademie’. Zes jaar geleden was Capiau volop aan zijn comeback aan het werken - hij toerde met een zaalshow die ‘Walters Mooiste Momenten Show’ heette - toen hij plots alle plannen stopzette.

De Spaanse operazangeres Montserrat Caballé is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het ziekenhuis in Barcelona waar ze is gestorven. Ze had al langere tijd gezondheidsklachten en werd vorige maand in het ziekenhuis opgenomen. Ze gold, met meer dan 4000 optredens wereldwijd, als één van de laatste operadiva’s.

Caballé wordt gerekend tot de belangrijkste operazangeressen van de 20e eeuw.

Bij het grote publiek is zij waarschijnlijk het meest bekend door het lied Barcelona dat ze in 1992 voor de Olympische Spelen in de Catalaanse hoofdstad zong samen met Queenzanger Freddie Mercury op geluidsband.

Mercury was toen al overleden aan aids. De originele opname stamt uit

1987.